duminică, 2 aprilie 2017

Prețuim mierea

Probabil, ați mai auzit că e nevoie de munca de o viață a douăsprezece albine pentru a produce o singură linguriță de miere.
Considerăm că e un motiv suficient,deși nu singular pentru a prețui mierea.

S-a terminat mierea din borcan? Indiferent că e cristalizată sau încă lichidă NU PUNEȚI borcanul la spălat deocamdată!
Iată două metode, folosite de noi, să nu pierdem nici un gram din prețiosul elixir:

1.Vă e poftă de o cafea cu spumă și expresorul dvs nu o face așa?
După ce temperatura cafelei a ajuns  sub 40 de grade Celsius, turnati-o în borcanul în care a fost mierea.

Puneți capacul și amestecați...(deasupra chiuvetei, de preferință)
Mutați-o în ceașca preferată și savutați-o în colțul de răsfăț. Poftă bună!



2. Sau poate preferați un suc rece și sănatos?
Puneți apă și lamâie sau apă și coacaze negre congelate, sau orice altceva vă poftesc papilele gustative;
Nu va temeți că apa rece nu dizolvă mierea cristalizată (doar că va dura puțin mai mult decât la cafea).

Amestecați, dacă ați pus coacăze și zdrobiți-le cu furculița...
Bucurați-vă de rezultat!

Acum puteți pune borcanul la spălat. Dacă cumpărați mierea de la noi întrebați-ne în ce condiții ne puteți aduce  borcanele înapoi.
Mai multe despre asta într-un articol următor. 

Un comentariu:

  1. la mine vine limonada in borcanele golite de miere. Merge si cu apa calda pentru cine e incercat de raceli, dar eu de cand consum limonada cu miere periodic, nu am mai racit, poate si asta a contat.
    Sau niste catina si iese cea mai faina bomba de vitamina C :)

    RăspundețiȘtergere